Diensten op maat

Sjablonen - Programmeren - Begeleiding - Advies
Voor al uw vragen in Microsoft Office.

Meer informatie

Maatwerk in Microsoft Office

Albiwa is specialist voor maatwerk in de programma's Word, Excel en PowerPoint.

Neem graag contact op

Word-sjablonen

 

Eenvoudige template

Voor alle versies van Word.

 
U typt op de plaats waar klikvelden staan. Misschien wilt u meerdere opmaakprofielen (tekststijlen, opsommingen, nummeringen) laten definiƫren en ter beschikking stellen via een werkbalk of sneltoetsen. Heeft u meerdere standaardteksten? Maak gebruik van meerdere sjablonen of voeg de standaardteksten toe met een druk op een knop met behulp van een macro.
 

 

voorbeeld van Word-sjabloon

 
 
 

Dotx-formaat

Office 2007 - 2010 - 2013.
 
  • Gebruiksvriendelijke besturingselementen voor tekst, datum, keuzelijsten en standaardteksten zonder dat het document beveiligd hoeft te zijn.
  • Op maat gemaakte knoppen, groepen en eventueel tabbladen in het lint.
  • Maatwerkopmaakprofielen als snelle stijlen.
 

 

Logo weergeven en verbergen

Voor Word-templates en Excel

 
Soms is het wenselijk om een document compleet met huisstijlelementen (b.v. logo, afzendergegevens) naar pdf-formaat te kunnen printen om het daarna per e-mail te versturen. Als u normaalgesproken op briefpapier print, is het gemakkelijk als u de huisstijlelementen tijdelijk kunt weergegeven en daarna weer verbergen.
 

Macro's

Extra gebruiksgemak.

 
De gebruiksvriendelijkheid neemt toe indien u voor de gegevensinvoer gebruik maakt van een dialoogvenster (invoerscherm). De achterliggende programmacode zorgt ervoor dat de gegevens op de juiste plaatsen in uw document terecht komen. Met programmacode kan een huisstijl ook volledig [geautomatiseerd - hier een link] worden.

De mogelijkheden met macro's zijn bijna oneindig.


 

Facturen
in PDF-formaat

Word of Excel-templates als basis

 
Zowel Word als ook Excel kunnen voor u berekenigen maken. Word heeft hierbij in sommige gevallen wat hulp nodig van programmacode. De keuze bepaal ik graag samen met u. Beide programma's hebben voor gebruik met facturen hun voor- en nadelen.