Diensten op maat

Sjablonen - Programmeren - Begeleiding - Advies
Voor al uw vragen in Microsoft Office.

Meer informatie

Maatwerk in Microsoft Office

Albiwa is specialist voor maatwerk in de programma's Word, Excel en PowerPoint.

Neem graag contact op

Smart documents

 

Slimme documenten

Word-sjablonen nieuwe stijl
 

Bij smart documents gaat het om sjablonen en documenten in een nieuwe stijl. In plaats van in een dialoogvenster (invulscherm) kan de gebruiker zijn gegevens invoeren in een vak aan de rechter kant van het scherm: het taakvenster. Het invullen is zo nog gemakkelijker omdat tegelijkertijd het document bewerkt kan worden. Net als bij een dialoogvenster kunnen gegevens vanuit allerhande databases of het internet worden opgehaald.

 

Smart tag

Extra acties koppelen aan een sleutelwoord
 

Het is mogelijk om gebruik te maken van zogenaamde smart tags. Deze zijn nadrukkelijk aanwezig in Office 2007 en meer verborgen in Office 2010. Hierbij gaat het om markeringen van voorgedefinieerde uitdrukkingen in de tekst. Op basis van het smart tag kan een actie worden uitgevoerd (b.v. het woord vervangen, vertaling, uitleg of informatie tonen, website openen, etc.)


 

Workflow

Als een document langs meerdere mensen moet
 

Nog een van de vele mogelijkheden van smart documents is het om een workflow aan een document te koppelen. Het gaat hierbij om een keten van bewerkingen die een document moet doorlopen en die automatisch wordt aangestuurd. Afhankelijk van de plaats in de workflow worden dan de bijbehorende invulvelden getoond.

 

 

Sommige IT-afdelingen geven de voorkeur aan smart documents omdat hierbij programmacode en document gescheiden zijn.